Praktijk voor Acupunctuur Arno Roelofs
 
 Brouwersgracht 270 A, 1013 HG Amsterdam, 0204273769 

Acupunctuur in de Praktijk

Hoe gaat de behandeling in zijn werk, hoe vaak moet u behandeld worden en met welke frequentie. Moet u Chinese Kruiden innemen? Zijn de Acupunctuurnaaldjes steriel?

Hoe gaat een behandeling met acupunctuur?
De eerste behandeling bestaat uit een kort vraaggesprek, het voelen van de pols e.d., waarna de behandeling plaats vindt. Er zijn meestal drie behandelingen nodig om een verandering in de klacht te bewerkstelligen. De tijd tussen de behandelingen is in eerste instantie, afhankelijk van de klacht, 1 tot 2 weken. Na de derde behandeling zal een evaluatie plaats vinden: met u wordt dan overlegd hoe de behandeling (aantal, frequentie e.d.) verder zal gaan. Indien na drie behandelingen geen verandering in het klachtenbeeld is opgetreden wordt de behandeling gestopt. 

De behandeling
Een behandeling duurt een uur. Er wordt behandeld met haar-dunne naaldjes die enkele millimeters de huid in gaan. U voelt daar doorgaans weinig van. Wat wel voelbaar is, is het zogenaamde Chi- of energie-gevoel, dit is verder niet pijnlijk en betekent dat het naaldje op de goede plaats staat. Ze blijven ongeveer 20 minuten staan, dan worden ze eruit gehaald en weggegooid. Er wordt dus gebruik gemaakt van steriele naaldjes!  

Wanneer worden Chinese Kruiden voorgeschreven?
Chinese Kruiden worden geheel afhankelijk van de klacht en in overleg met u voorgeschreven. De kruiden zijn door hun poedervorm makkelijk in te nemen. In tegenstelling tot de Acupunctuur worden de kruiden bijna nooit door een verzekering vergoed. De kruiden zijn niet duur. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid kruiden die u krijgt. Zie verder Chinese kruiden.

volgende

  

 

 
 
 
 
Opbellen
E-mail